Madmardigan del 1

Okej, jag har nog tagit mig vatten över huvudet med att cosplaya Madmardigan.

Men i alla fall, i väntan på att göra en vettig ritning och fixa material har jag börjat den enklaste uppgiften, att skriva ut delarna till svärden (3D-printa).

Jag kan ännu inte 3D-modellera själv så modellerna är köpta från RandomCosplay via Cult3D.

Madmardigan’s svärd har printats i 8 delar och Sorsha’s/Kit’s svärd i 7, och de har bägge två en kärna av två 4mm stålpinnar köpta på Byggmax. Stålpinnarna var lite för långa så de måste sågas av för att passa (ska ännu göras för Sorshas svärd som synes vid spetsen).

Madmardigan’s svärd. Handtaget med stålpinnarna/kärnorna synliga. Här är de fortfarande på tok för långa så de måste också sågas av.

Såga stålpinnar…


Alla delar till svärden ska ännu slipas & målas naturligtvis. Och så ska jag ”bara” göra själva kostymen.

Jag har försökt fånga så många bilder jag kunnat från filmen, så får vi se vad vi kan skissa upp för något.

Min plan just nu är att fortsätta 3D-printa ringbrynje-detaljerna men själva rustningen (”guld”-delarna) ska jag försöka göra av EVA-foam. Troligtvis också läderdetaljerna, eller i alla fall bröstplåten så får vi se med skärpen/remmarna. Kanske ska jag försöka köpa riktiga remmar?

Jag förstår mig dock inte alls mig på hjälmen.
Det är en hjälm med ringbrynja utanpå (?) samt en tofs på toppen.

Så det här kan bli kul. Wish me luck…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.