Willow Cosplay

Vi är inte så stora på cosplay direkt i vår familj, vi kör ju medeltidskläder till medeltidsveckan och så men det är inte riktigt samma sak. Lite lättare temaklädsel, typ ”inspirerad av” har vi väl haft på något Närcon.

MEN, det hjälper ju att bli ordentligt inspirerad…

Jag gillade filmen Willow när den kom på slutet av 80-talet, en lättsam och rolig äventyrsfilm med magi, svärd, Brownies, troll samt en då 17-årig Warwick Davis som hjälten Willow som ska rädda barnet Elora Danan som enligt profetian ska besegra ondskan och förena kungadömena.

Så jag hade rätt höga förhoppningar när tv-serien med samma namn annonserades förra året, och jag fullkomligt älskade den.

Så nu ska vi ta oss rejält med vatten över huvudet och gå ”all in” på Willow. Vi försöka få till det till sommarens Närcon, om vi hinner. Och över huvud taget klarar av det.

Caela vill satsa på Kit, någon av hennes outfits från säsongen.

Kits olika outfits från säsong 1

Själv har jag ett problem. Jag kommer definitivt inte klara av Boorman och antagligen inte heller Graydon.

En variant på Willows dräkt är ju en möjlighet, och något jag funderade på tills Caela kläckte den egentligen rätt självklara idén att jag såklart försöker få till Kits pappa, dvs Madmardigan.

Val Kilmer som Madmardigan.

Nu är han försvunnen i första säsongen av serien (ledsen för spoilers) så det får bli någon outfit från originalfilmen. Gärna då i en rustning och kanske inte bara en smutsig säck från när vi först möter honom.

Nu ska vi bara övertyga resten av familjen att vara med. Ellinor verkar vara pigg på Sorsha, Jemma är ju blond så där har vi Elora och Aveline skulle faktiskt vara en perfekt Ganush. Så nu kör vi.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.