Utbildning

Jag vill lära mig nya saker. Jag försöker lära mig nya saker.
Men fan vad det går trögt nuförtiden. Ofta är jag trött när när jag väl får tid att sätta sig vid datorn hemma, och självdisciplinen när jag väl sätter mig där är oftast för jäkla usel. Men jag försöker…

Så det är väldigt skönt att vi har en viss möjlighet att plugga på jobbet. Det finns lite tid avsatt varje månad för egen utbildning. Det är inte alltid man lyckas utnyttja den, men de gånger man kan göra de är trevligt. Utöver det så finns det också en ”innovations dag” i månaden där man har möjlighet att få pyssla med något eget litet projekt man funderat på att bygga.

Utbildningsplattform.

Vi har också i jobbet tillgång till både ”Pluralsight” och ”LinkedIn Learning”, för alla möjliga slags kurser inom programmering och ”allmän IT”. Så vad hindrar då egentligen mig från att plugga mer?

Det jag främst försökt plugga är inom programmering. Inte så att jag siktar på en karriär inom området, det krävs mer utbildning än så för mig att jag skulle ge mig på det, men det skulle vara praktiskt att kunna läsa lite mer av koden själv, att inte behöva programmerarnas hjälp lika ofta.

Sen är det praktiskt att kunna bygga lite egna fiffiga hjälpprogram att använda sig av i testerna. För att inte tala om allt som nu som ska automatiseras (vi kan ta diskussionen om automatisering och ”test vs checking” någon gång, men det är så verkligheten ser ut hos mig).

Självstudier kräver ju dock sin disciplin… Sen är det (i alla fall för mig) en tröskel till man ska över för att komma igång. Oavsett om du kör någon av Visual Studio-varianterna, intelliJ eller någon annan IDE så ska det i sig läras, osv. Jobbet skickade mig en gång på en två-dagars introduktionskurs till C#. I praktiken blev kursen en tvådagarsutbildning i Visual Studio, men det var ju också trevligt och faktiskt användbart.

I början av förra året snubblade jag över Test Automation University som då precis dragit igång. Applitools har ju egna testverktyg och tjänster dom säljer, så man skulle ju kunna tro att deras kurser skulle vara inriktade på deras egna produkter men så är det inte.
Riktigt bra kurser, gratis. Och så får man diplom (-:

Så lyckas jag hålla i det här, att regelbundet ta mig tiden så ska det nog kunna bli något.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.